Magyarország jobban teljesít, Ausztriában több magyar dolgozik, mint Tolna megyében összesen

2019. január 27., 15:12

Szerző:

2018 decemberében 94 458 magyar állampolgár dolgozott Ausztriában – írja a Privátbankár az osztrák társadalombiztosítás által közölt hivatalos adatok nyomán. Ez a szám nem jelent csúcsot jelenti, augusztusban ugyanis  97 133 magyar vállalt munkát Ausztriában. Januárban egyébként új csúcs következhet, a nyáron és a télen legalábbis többen mennek át dolgozni, mint tavasszal és ősszel.

Fotó: Pixabay

Arra már mi szeretnénk csendben felhívni a figyelmet, hogy a KSH adatai szerint Magyarországon két olyan megye is van, ahol kevesebben dolgoznak, mint ahány magyar dobbantott Ausztriába munkát vállalni. 2018 harmadik negyedévében

Tolna megyének 93,2 ezer

Nógrád megyének 84,9 ezer

munkavállalója volt. (Az ötletért hála a szombathelyi portálnak, a Nyugatnak, amely arra hívta fel a figyelmet, hogy Vas megyében is csak körülbelül 120 ezer – a KSH szerint 2018 harmadik negyedévében 125,2 ezer – ember dolgozik.)

Eközben egyébként Magyarországon két alatt brutálisan megnőtt a külföldi vendégmunkások száma. 

Orbán Viktor miniszterelnök Berlinbe utazott, ahol pénteken tárgyalást folytat Olaf Scholz német kancellárral - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.