Magyarország jobban teljesít, Ausztriában több magyar dolgozik, mint Tolna megyében összesen

2019. január 27., 15:12

Szerző:

2018 decemberében 94 458 magyar állampolgár dolgozott Ausztriában – írja a Privátbankár az osztrák társadalombiztosítás által közölt hivatalos adatok nyomán. Ez a szám nem jelent csúcsot jelenti, augusztusban ugyanis  97 133 magyar vállalt munkát Ausztriában. Januárban egyébként új csúcs következhet, a nyáron és a télen legalábbis többen mennek át dolgozni, mint tavasszal és ősszel.

Fotó: Pixabay

Arra már mi szeretnénk csendben felhívni a figyelmet, hogy a KSH adatai szerint Magyarországon két olyan megye is van, ahol kevesebben dolgoznak, mint ahány magyar dobbantott Ausztriába munkát vállalni. 2018 harmadik negyedévében

Tolna megyének 93,2 ezer

Nógrád megyének 84,9 ezer

munkavállalója volt. (Az ötletért hála a szombathelyi portálnak, a Nyugatnak, amely arra hívta fel a figyelmet, hogy Vas megyében is csak körülbelül 120 ezer – a KSH szerint 2018 harmadik negyedévében 125,2 ezer – ember dolgozik.)

Eközben egyébként Magyarországon két alatt brutálisan megnőtt a külföldi vendégmunkások száma. 

07:12

Novák Katalin magyar köztársasági elnök kedden találkozik Sergio Mattarella olasz köztársasági elnökkel, majd szerdán Giorgia Meloni miniszterelnökkel is. A köztársasági elnök meghívására utazik az olasz fővárosba. Mellettük fogadja majd őt több képviselő és szenátor is.

06:00

A pedagógusok 2022. január 31-én tartották meg első, figyelmeztető sztrájkjukat. Bár a kormány a tanárok egyetlen sztrájkkövetelését sem teljesítette, sőt, időközben jogszabálymódosításokkal tette lehetetlenné a törvényes sztrájkjog gyakorlását, a tanárok mégis kitartottak. Nagy Erzsébettel, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányi tagjával beszélgettünk az elmúlt egy évről, a jelenlegi tervekről és az elért eredményekről.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.