Magyarország jobban teljesít, Ausztriában több magyar dolgozik, mint Tolna megyében összesen

2019. január 27., 15:12

Szerző:

2018 decemberében 94 458 magyar állampolgár dolgozott Ausztriában – írja a Privátbankár az osztrák társadalombiztosítás által közölt hivatalos adatok nyomán. Ez a szám nem jelent csúcsot jelenti, augusztusban ugyanis  97 133 magyar vállalt munkát Ausztriában. Januárban egyébként új csúcs következhet, a nyáron és a télen legalábbis többen mennek át dolgozni, mint tavasszal és ősszel.

Fotó: Pixabay

Arra már mi szeretnénk csendben felhívni a figyelmet, hogy a KSH adatai szerint Magyarországon két olyan megye is van, ahol kevesebben dolgoznak, mint ahány magyar dobbantott Ausztriába munkát vállalni. 2018 harmadik negyedévében

Tolna megyének 93,2 ezer

Nógrád megyének 84,9 ezer

munkavállalója volt. (Az ötletért hála a szombathelyi portálnak, a Nyugatnak, amely arra hívta fel a figyelmet, hogy Vas megyében is csak körülbelül 120 ezer – a KSH szerint 2018 harmadik negyedévében 125,2 ezer – ember dolgozik.)

Eközben egyébként Magyarországon két alatt brutálisan megnőtt a külföldi vendégmunkások száma. 

10:47

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 12 millió forint bírságot szabott ki a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló MKB Bankra, egyebek közt az ügyfeleknek nyújtott befektetési tanácsadás gyakorlatához, egyes értékpapírok nyilvántartásához, a bennfentes kereskedelem lehetőségét megakadályozó szűrőrendszerhez kötődő hiányosságok miatt. A feltárt problémák nem veszélyeztetik a hitelintézet megbízható működését, az MNB közleménye szerint. 

10:11

A kormány döntése alapján a diákhitelekre is kiterjesztik a kamatstopot; a Diákhitel1 változatlanul 4,99 százalékos kamattal lesz elérhető 2023 januárjától, a Képzési hitelt és a Diákhitel2-t pedig továbbra is kamatmentesen vehetik fel a felsőoktatásban tanulók, jelentette be Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

09:16

Lakástűzben meghalt egy ember hétfő éjszaka a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kőteleken – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője kedden az MTI-vel.