Magyar cselgáncssiker: Tóth Krisztián ezüstérmes

A 90 kilogrammos Tóth Krisztián ezüstérmet nyert a cselgáncsozók antalyai Grand Slam-viadalának szombati zárónapján.

2021. április 3., 19:20

Szerző:

Az MTK vb-ezüstérmes versenyzője a fináléban a svéd Marcus Nymannal küzdött, és bár a hosszabbításban a döntő akciót a magyar indította, nem tudta rendesen kihúzni a svéd lábát, Nyman pedig a hátára tolta a magyar dzsudóst.

A judoinfo.hu szaklap tájékoztatása szerint Tóth pályafutása során 23. alkalommal állhatott dobogóra World Tour-versenyen, Grand Slamen egy arany mellett harmadik ezüstjét szerezte. A magyar dzsúdós teljesítményével a tokiói kvalifikációs ranglistán a nyolcadikról a harmadik helyre ugrott előre.

Ugyancsak szombaton, a 90 kilogrammosoknál a Miskolci VSC 19 éves junior és ifjúsági Európa-bajnoki bronzérmese, Sáfrány Péter első meccsén vereséget szenvedett az algériai Abderrahman Benamaditől, míg a 100 kilósoknál Cirjenics Miklós az orosz Adam Adamjantól kapott ki.

A cselgáncsozókra még három kiemelt olimpiai kvalifikációs verseny vár: a két hét múlva következő lisszaboni Európa-bajnokság, a májusi kazanyi Grand Slam, valamint a június hatodikán rajtoló budapesti világbajnokság.

(Kiemelt képünk illusztráció I Tóth Krisztián (fehérben) és a szlovák Milan Randl az asztanai cselgáncs-világbajnokság férfi 90 kilogrammos súlycsoportjának selejtezőjében 2015. augusztus 28-án. Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)