Ma még jó idő várható, szerdán érkezik a fordulat az időjárásban

Hétfő estig túlnyomórészt derült, napos, száraz időnk lesz, legfeljebb kevés felhő jelenhet meg az égen. Szerdától hűvös őszi idő jön, csapadék is érkezik. 

2021. október 4., 06:22

Szerző:

A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, de szélerősödés már csak a Dunántúlon néhol lehet. A hőmérséklet kora délután 20 és 27 fok között alakul. Késő este 12 és 20 fok között alakul, a szeles északnyugaton lesz 20 fok közelében – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Kedden is kitart a napos idő, de a késő délutáni, kora esti órákban nyugaton megnövekedhet a felhőzet és helyenként zápor, egy-egy zivatar előfordulhat. Többfelé élénk, erős lesz a délkeleti szél. Hajnalban 5-15, délután 21-27 fok várható.

Szerdára egy hullámzó frontrendszer éri el térségünket, így borongósabb, hűvösebb idő jön, többfelé kialakulhat eső, zápor, délnyugaton zivatarok is lehetnek. Napközben mérsékelt, a középső tájakon élénk, néhol erős lesz a keleti, délkeleti szél. Késő estére viszont északira, északkeletire vált a szél, melyet nyugaton erős lökések kísérhetnek. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Délután mindössze 13-20 fokot mérhetünk.

Csütörtökön kiadósabb csapadékra van kilátás. A jelenlegi számítások szerint legtöbb eső délnyugaton, a legkevesebb északkeleten várható. Az északkeleti szél több helyen élénk, erős lehet. Délután 12-19 fok valószínű, a Dunántúlon lesz a leghűvösebb az idő. Pénteken is borongós, hűvös idő körvonalazódik. Gyenge eső délen még több helyen előfordulhat – írta az Időkép. 

 

(Kiemelt képünk illusztráció, Őszi erdő a Pilisben 2020. november 7-én. Fotó: Dimény András / 168.hu)

2024. április 26., 11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.