Lullán érdemes lekésni a buszt

A lullai buszmegálló karácsonyi díszbe öltözött

2023. december 9., 11:50

Szerző:

Hagyomány már, hogy karácsony előtt a helyiek feldíszítik a várót. Nagyné Kovács Jolánnak négy évvel ezelőtt pattant ki a fejéből az ötlet, hogy a buszmegállóba könyveket helyezzenek el. Az olvasmányokat nem muszáj visszarakni a helyére, más-más kiadványokkal újra feltöltik a polcot – számol be róla a sonline.hu.

 A karácsonyi ünnepek előtt egy meghitt nappalivá válik a buszváró.  „A hintaló mellett kényelmes fotel, melegséget árasztó teafőző és Szabó László helyi lakos jóvoltából ünnepi fények várják a helyieket és az ide látogatókat” – mondta el a lullai nyugdíjas. 

Nagyné Kovács Jolán azt is elárulta, hogy egy bőröndbe gyermekruhák kerültek, amelyeket akinek szüksége van rá elviheti és különböző plüss figurákat is elhelyeztek. Az ünnepi váróval szeretnék felhívni az emberek figyelmét a szeretetre, az összefogásra és a meghitt karácsonyra.

A faluba évek óta nagyon sokan látogattak el és igyekeznek minél többen megörökíteni a lullai ünnepi várószobát. A házak előtt pedig fenyő- és tujaágakból készült manócskák sorakoznak.

(Kiemelt képünk: Lulla buszmegálló. Fotó: Lulla község hivatalos Facebook oldala)