Lopott pénzből működik a Magyar Idők – mától ki lehet mondani ezt is

A nem rendeltetésszerűen felhasznált közpénzről szóló nyilatkozat sem a kiadó becsületének megsértését, sem pedig a jó hírnév sérelmét nem jelenti – döntött a bíróság az erről szóló perben.

2017. június 8., 13:02

Szerző:

A lap Szigetvári Viktor ellen indított pert, amiért az Együtt választmányi elnöke a Népszabadság nyilvánvalóan politikai okokból történt bezárása után kijelentette, hogy az Orbán-kormány az adófizetőktől lopott pénzből tart fenn médiumokat, így a Magyar Időket is. A Fővárosi Törvényszék csütörtöki elsőfokú ítélete szerint ezt Szigetvári ezután is kijelentheti. A lap keresetét a bíró azzal utasította el, hogy politikai véleményről van szó. „A nem rendeltetésszerűen felhasznált közpénzről szóló nyilatkozat sem a kiadó becsületének megsértését, sem pedig a jó hírnév sérelmét nem jelenti” – állapítja meg az ítélet.

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

A Magyar Idők a Napi Gazdaság átalakításával jött létre 2015-ben a G-nap, a Simicska Lajos és Orbán Viktor közötti szakítás után, kitöltendő azt az űrt, amelyet a Simicskával együtt elveszített Magyar Nemzet hagyott maga után a kritika nélküli jobboldali sajtóban.  Tavaly még 343 millió forint mínusza volt, most viszont 375 millió volt a nyeresége. Ehhez valószínűleg kellett az a 2,4 milliárdos bevétel, amelynek a nagy része állami hirdetésből – közpénzből – származik.

Múlt heti hír, hogy a lapot megvásárolja a jelenleg Mészáros Lőrinc felcsúti gázszerelő, polgármester és oligarcha közvetett tulajdonában lévő Mediaworks, amelynek a nevéhez a Népszabadság politikai okokból történő bezárása fűződik.

Csütörtök estig a legtöbb – akár öt millimétert is meghaladó – ónos csapadékra a Dunakanyar, valamint Nógrád és a Mátra térségében lehet számítani – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Hozzátették: éjszaka, ahogy enyhül az idő, egyre északkeletebbre, Borsod irányába tolódik az ónos csapadékkal érintett terület.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnök-frakcióvezetője, Donath Anna, a Momentum EP-listavezetője és Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Momentum Mozgalom Karácsony Gergelyt támogatja a jövő évi főpolgármester-választáson.

A Magyar Közlönyben megjelentek a köztársasági elnök határozatai. Novák Katalin hét magyar állampolgárságot vont vissza, minden esetben Gulyás Gergely miniszter előterjesztései alapján.