Lopott pénzből működik a Magyar Idők – mától ki lehet mondani ezt is

A nem rendeltetésszerűen felhasznált közpénzről szóló nyilatkozat sem a kiadó becsületének megsértését, sem pedig a jó hírnév sérelmét nem jelenti – döntött a bíróság az erről szóló perben.

2017. június 8., 13:02

Szerző:

A lap Szigetvári Viktor ellen indított pert, amiért az Együtt választmányi elnöke a Népszabadság nyilvánvalóan politikai okokból történt bezárása után kijelentette, hogy az Orbán-kormány az adófizetőktől lopott pénzből tart fenn médiumokat, így a Magyar Időket is. A Fővárosi Törvényszék csütörtöki elsőfokú ítélete szerint ezt Szigetvári ezután is kijelentheti. A lap keresetét a bíró azzal utasította el, hogy politikai véleményről van szó. „A nem rendeltetésszerűen felhasznált közpénzről szóló nyilatkozat sem a kiadó becsületének megsértését, sem pedig a jó hírnév sérelmét nem jelenti” – állapítja meg az ítélet.

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

A Magyar Idők a Napi Gazdaság átalakításával jött létre 2015-ben a G-nap, a Simicska Lajos és Orbán Viktor közötti szakítás után, kitöltendő azt az űrt, amelyet a Simicskával együtt elveszített Magyar Nemzet hagyott maga után a kritika nélküli jobboldali sajtóban.  Tavaly még 343 millió forint mínusza volt, most viszont 375 millió volt a nyeresége. Ehhez valószínűleg kellett az a 2,4 milliárdos bevétel, amelynek a nagy része állami hirdetésből – közpénzből – származik.

Múlt heti hír, hogy a lapot megvásárolja a jelenleg Mészáros Lőrinc felcsúti gázszerelő, polgármester és oligarcha közvetett tulajdonában lévő Mediaworks, amelynek a nevéhez a Népszabadság politikai okokból történő bezárása fűződik.

Elgázolt egy embert a Balaton InterCity Háros állomáson vasárnap délelőtt, aki a helyszínen életét vesztette. Emiatt több vonat menetrendje módosul – tájékoztat a Mávinform közleménye.

A kormány számára kiemelt fontosságú a gondoskodás a nyugdíjasokról, az idősek biztonságáról – hangsúlyozta a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos a Facebook-oldalára feltöltött videós bejegyzésben vasárnap.

 

Figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat Magyarország területére vasárnap éjfélig.