Letartóztatták a ferencvárosi késelés gyanúsítottjait

Az ügyészség szerint fennállt a szökés, elrejtőzés, illetve bűnismétlés veszélye.

2021. január 23., 14:43

Szerző:

A Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte annak a két fiatal férfinak a letartóztatását, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megöltek egy 19 éves fiatalembert a IX. kerületben – írja az MTI a Fővárosi Főügyészség szóvivőjére hivatkozva.

Mint ismert, csütörtökön halálos kimenetelű késelés történt a kilencedik kerületi Telepy utcában egy társasház előtt. A nyomozás adatai szerint a 19 éves egy korábbi vitás ügy miatt keveredett szóváltásba a 20 éves B. Jánossal és a 21 éves K. Antallal. A vita során a 19 éves férfi elővett egy gumilövedékes fegyvert, és több lövést adott le B. Jánosra és társára, majd bemenekült egy társasházba.

B. János és K. Antal követte a lépcsőházba a férfit, ahol B. János egy késsel megszúrta, majd társával többször megrúgta és megütötte. Ezután elmenekültek a helyszínről, de a budapesti rendőrök pár percen belül a helyszín közelében elfogták őket.

Rab Ferenc ügyészségi szóvivő tájékoztatása szerint a bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel rendelte el a kényszerintézkedést. A döntés nem jogerős, az ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbezést nyújtottak be.

A rendőrség csütörtökön közölte, hogy őrizetbe vették a két gyanúsítottat.

(MTI)