Kuna Tibor eladta két éve még állami megbízásokban dúskáló, azóta kiürített cégeit

2019. július 29., 12:06

Szerző:

Eladta két éve még piacvezető médiaügynökségi csoportját az időközben kegyvesztetté vált Kuna Tibor. Az üzletember a Trinity Communications Kft.-t és a Young and Partners Kommunikációs Kft.-t (Y&P) is értékesítette – írja a G7 a cégbírósági papírok alapján.

A lap szerint Kuna Tibor két, néhány éve még prosperáló, ám mostanra teljesen kiürített céget adott el június közepén. A bírósági iratok szerint a tulajdonosváltásról másfél hónapja döntöttek, pár nappal később pedig be is jegyezték az új tulajdonost, Bíró Istvánt.

Ő rögtön átnevezte a két vállalkozást. A Trinityből SBH Solution Kft., a Y&P-ből pedig HSB Product Kft. lett. Mindkét cég egy Római parti ingatlanba van bejegyezve. A lap szerint az új vevőnek nincs ügynökségi múltja, de más területeken már vállalkozott.

A Trinity és a Young and Partners hatalmas cég volt, a csúcson, 2017-ben együttesen több mint 29 milliárdos árbevételt és majdnem 4,5 milliárdos adózott nyereséget hoztak össze. A két cég döbbenetesen gyorsan futott fel, főként az állami kommunikációra szánt milliárdoknak köszönhetően.


Fotó: Youtube

Kuna Tibor cégei több botrányos ügybe is keveredtek. Például a budapesti vizes vb kommunikálása hárommilliárdba került, de külföldön nem sikerült reklámozni az eseményt, a vb 230 milliós utókommunikációs filmje pedig szakértők szerint legfeljebb néhány millió forintba kerülhetett.

Az ügynökségek aztán ugyanolyan gyorsan buktak meg, mint ahogyan felemelkedtek. A Rogán Antal kabinetminiszter alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Ügynökség kirúgta a cégeket a közbeszerzésekből.

Kuna Tibor azonban nemcsak az állami megbízásokat bukta egy pillanat alatt. Az ügyészség is nyomoz ellene hamis számlák befogadása miatt, május végén a vállalkozó a Fővárosi Törvényszéken beismerő vallomást tett az ügyben.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.