Tarlós továbbra is vezet Karácsony előtt a főpolgármester-jelöltek között, még Thürmer és Berki is hozza a százalékokat

2019. szeptember 12., 09:12

Szerző:

Nem látszik behozhatatlannak Tarlós István előnye Karácsony Gergellyel szemben, van azonban egy adat, ami aggaszthatja az ellenzéki jelöltet: a főpolgármester teljesítményével a megkérdezett fővárosiak 55 százaléka elégedett - írta a 24.hu. Az összes budapesti körében

  • Tarlós István 38,
  • Karácsony Gergely 33,
  • Puzsér Róbert 4,
  • Thürmer Gyula 2,
  • Berki Krisztián 1 százalék szavazatára számíthat,
  • a megkérdezettek 22 százaléka pedig nem tudott vagy nem akart válaszolni

a Závecz Research azon kérdésére, hogy kire szavazna az október 13-ai főpolgármester-választáson. A 24.hu megbízásából készült felmérés adatfelvétele augusztus utolsó napjaiban volt.

Bő egy hónappal az önkormányzati választás előtt a 4-5 százalékpontos különbség nem jelentéktelen, noha Karácsony stábja abban bízik, hogy a valóságban ennél is szorosabb lehet az eredmény a kormánypárti Tarlós és összellenzéki kihívója között, például azért, mert az intézetek ha kicsivel is, de általában felülmérik a Fidesz-KDNP támogatottságát.

Ha csakugyan olyan éles lesz a verseny, mint a fenti számokból látszik, akkor a független Puzsér, a munkáspárti Thürmer és a herevasalásáról ismert Berki szereplése akár érdemben befolyásolhatja a választás végkimenetelét, vagyis azt, hogy ki irányítja majd Budapestet a következő öt évben.

Aggasztó lehet az ellenzék számára, hogy a magukat ellenzéki szavazóknak vallók negyede is elégedett Tarlós István tevékenységével, akárcsak a Fidesz-szavazók 93 százaléka.

12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.