Köves Slomóval küzd az antiszemitizmus ellen a magyar és az izraeli kormány

Az izraeli kormány diaszpóra ügyeiért felelős minisztere szerdán rendkívüli megbeszélést folytatott Soltész Miklós egyházi nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkárral, írta az Index. A megbeszélésen Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője is részt vett.

2023. február 8., 19:01

Szerző:

Amihai Chikli, az izraeli diaszpóraügyek és az antiszemitizmus elleni küzdelem minisztere a héten találkozott Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárral - írta az Index. Az izraeli miniszter megköszönte a magyar kormánynak, hogy támogatja Izraelt, illetve hogy küzd az antiszemitizmus ellen. A megbeszélésen részt vett Köves Slomó rabbi, az Egységes Magyarországi IzraelitaHitközség (EMIH) vezetője is.

A jelenlévők megtárgyalták a magyarországi és európai antiszemtizmus elleni küzdelem aktuális kérdéseit is, egyetértettek abban, hogy az Izrael-ellenesség minden formája egyben antiszemitizmus is, ahogyan azt a  Nemzetközi Holokauszt Emlékezet Szövetség 2016-ban elfogadott definíciója is leszögezte.

Soltész Miklós Amihai Chiklinek számot adott azokról a magyarországi alkotmánymódosításokról is, amelyek a Tett és Védelem Alapítvány javaslatára éppen ezt a jelenséget hivatottak visszaszorítani.

(Kiemelt kép: Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija beszédet mond a Hanuka első napján, a Nyugati téren 2021. november 28-án. Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.