Nincs több kecmec, kötelező oltást rendeltek el a minisztériumokban

A kormány azt is fontolgatja, hogy kötelezővé tegyék a harmadik oltást az egészségügyben dolgozóknak. 

2021. november 16., 11:06

Szerző:

Napirenden van az egészségügyi dolgozók kötelező harmadik oltása – válaszolta a Koronavírus Tájékoztatási Központ hétfőn az atv.hu megkeresésére. A KTK szerint azért lehet szükség az újabb szigorításra az egészségügyben, mert a járvány negyedik hulláma hazánkban is felszálló ágban van. Közölték, az egészségügyi dolgozók oltottsága 95 százalék fölött van, az orvosoké pedig még ennél is magasabb.

Nagyon sok olyan egészségügyi intézmény van, ahol csak az nincs beoltva, aki egészségügyi mentességgel rendelkezik a kötelező oltást illetően, néhány ilyen van. 

A portál kérdéseire válaszolva a KTK egyben azt is megerősítette, hogy a jogszabálynak megfelelően minden minisztériumban elvárt az oltás felvétele. Erről a dolgozókat tegnapig értesítették a minisztériumok.​

A keddi napon a beoltott személyek száma már meghaladta a hatmilliót, azonban a kormány jóval magasabb beoltottságot szeretne elérni. Annak érdekében, hogy az elmúlt hónapokban lelassult oltási kampányt újra felpörgessék, a kormány a jövő hétre oltási akcióhetet hirdet a kórházi oltópontokon – ekkor előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is fel lehet venni az oltást.

 

(Kiemelt képünk illusztráció. Oltásra készíti elő egy nővér az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinát (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) az Észak-Közép-budai Centrum (ÉKC) Új Szent János Kórházban, a főváros XII. kerületében 2021. február 13-án. MTI/Balogh Zoltán)