Börtön várhat a korábbi fideszes polgármesterre, aki közpénzből vett magának otthonra bojlert és plazmatévét

2020. február 26., 18:38

Szerző:

Letöltendő szabadságvesztés is várhat arra a Hajdú-Bihar megyei volt fideszes polgármesterre, aki közpénzből szerelte fel otthonát bojlerrel, plazmatévével, turmixgéppel és más műszaki cikkekkel - írja a Magyar Hang. Köteles István egykori álmosdi polgármestert nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel, folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétségével és költségvetési csalás bűntettével vádolták meg, az ügyészség pedig letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte a korábbi fideszes polgármesterre.

Kötelest azzal vádolják, hogy úgy szerzett be közpénzből tévét, blue-ray lejátszót, illetve bojlert, hogy a vásárlásról sem előtte, sem utána nem tájékoztatta a képviselő-testületet.

A műszaki cikkeket senki sem látta, csak a számlák alapján vették leltárba.

A fegyelmi vizsgálat után végül 2017 októberében a Debreceni Törvényszék jogerősen is megszüntette Köteles polgármesteri tisztségét, aki 2014-ben a Fidesz színeiben nyerte meg Álmosdon a polgármester-választást.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.