Kósa Lajos nem mert kiállni a március 15-ét ünneplő tömeg elé

2018. március 15., 15:56

Szerző:

Huszárosan megfutamodott a március 15-i ünnep kihívásai elől Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, akinek a nevétől kedd óta a körülötte gyűrűző a 4,3 milliárd eurós (átszámítva 1300 milliárd forintos) botrány miatt visszhangzik az ország. A Cívishír írja, hogy bár eredetileg úgy volt, hogy volt városi polgármesterként Kósa Lajos szólal fel a debreceni ünnepi megemlékezésen, a politikus végül nem vállalta a fellépést. Helyette Pósán László fideszes országgyűlési képviselő beszélt az 1848-as magyar forradalomról és szabadságharcról.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kedden a Magyar Nemzet szellőztette meg elsőként, hogy egy közjegyzői okirat tanúsága szerint 2013-ban egy rejtélyes csengeri háztartásbeli nő, Szabó Gáborné 4,3 milliárd euró kezelésével bízta meg Kósa Lajost. Később egy másik közjegyzői okiratból az s kiderült, hogy Szabó Gáborné 2,6 millió eurót (átszámítva 800 millió forintot) akart ajándékozni a politikus édesanyjának. Azt már a 168 Óra írta meg elsőként, hogy Szabó Gáborné férje nemrég öngyilkos lett.

Kósa Lajos szerdán Érden egyszer már megfutamodott az üggyel kapcsolatos kérdések előtt. Debrecenben az „Lajos! Mama jól van? Disznók esznek rendesen?” és egy „Lajos! Csókoltat az ezerháromszáz milliárd forint” feliratú transzparenssel készült volna a beszédére.

A gödöllői HÉV-vonalán maszturbáló férfi esete napokig lázban tartotta az olvasókat. Kerepes polgármestere, Gyuricza László ultimátumot adott a férfinak: ha nem adja fel magát, a tevékenységéről készült felvételt nyilvánosságra hozza. Kérdés, hogy tett szert a polgármester a felvételre, illetve vajon jogszerűen használta-e fel?