Már alig van, aki tanítson a járvány miatt

Olyan sok diák és tanár kapta el a koronavírust, hogy egyre több általános iskolában állnak át digitális oktatásra a felső tagozatok.

2020. november 23., 07:23

Szerző:

A Pécsi egyetem gyakorló iskolájába hétfőtől már csak az alsósok mehetnek, a felsősök részére a hiányzások miatt elrendelték a digitális oktatást - számolt be az atv.hu. A döntést a szülők is helyeslik, mert ezek a gyerekek már akkorák, hogy miattuk már nem kell otthon maradniuk. Azt azonban nem tudják, hogy ez meddig fog tartani.

 

A pécsi iskola nem az első, ahol átmenetileg a felső tagozatot digitális oktatásra állítják át. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Pécsen tanító választmányi tagja szerint az összes iskolában meg kellene hozni a döntést a felsősök otthoni tanulásáról.

 

„Most már az a helyzet, hogy olyan sokan estek ki a munkából, hogy másképpen az iskolák nem is tudják megoldani, mert már nincs, akit beküldjenek helyettesíteni.Valójában az volna a fontos, ha mindenhol bezárnának, és rendes, átfogó tesztelésekre kerülne sor, utána pedig intézkedésekre” – mondta el az ATV híradójában Nagy Erzsébet. A közép és felsőfokú oktatásban már a rendkívüli intézkedések bevezetésével elrendelték a digitális oktatást, de az általános iskolákra, óvodákra egyelőre nincs központi döntés.