876 fővel nőtt a fertőzöttek száma

Budapesten és Pest megyében él az új fertőzöttek többsége.

2020. szeptember 21., 09:57

Szerző:

Hétfőre három újabb krónikus beteg férfi hunyt el, velük együtt 686-ra nőtt a koronavírus magyar áldozatainak száma. Az aktív fertőzöttek száma 13779 főre nőtt, ez több mint a májusi tetőzés hatszorosa.

A mai naptól kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. Ugyancsak a mai naptól 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni. 

Az iskolákban októbertől a tanároknak és a diákoknak csak testhőmérséklet-mérés után lehet belépni. Az Operatív Törzs 186 intézményben döntött a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről, amely 177 esetben egy-egy osztályt, 9 esetben pedig a teljes iskolát érintette.

Május óta nem voltak ennyien kórházban

Jelenleg 463 embert ápolnak kórházban koronavírussal, közülük 35-en vannak lélegeztetőgépen. Ilyen magas számra május óta nem volt példa.

A koronavírus.gov.hu összegzése szerint hétfőre újabb 876 fővel emelkedett a fertőzöttek száma, nagy részük a fővárosban, vagy környékén él. Budapesten 262 új fertőzöttet, Pest megyében 179-et, Győr-Moson-Sopron megyében 80-at azonosítottak az elmúlt napon.

 

 

Tegnap 21:17

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

Tegnap 18:28

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Tegnap 16:47

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.