Kikapcsolhatják a gázt és a villanyt Iványi Gáborék intézményeiben

Veszélyben a budapesti Dankó utcai hajléktalanellátó működése, a jövő hét elején ugyanis kikapcsolhatják náluk a villanyt és a gázt.

2023. október 14., 13:36

Szerző:

Iványi Gáborék dupla takarót és kabátot adnak a kórházban fekvő emberekre, de áram és gáz nélkül nem tudják elkészíteni a rászorulóknak szánt napi 1000 adag ételt, és az óvoda sem tud tovább működni – írja a HVG

Iványi Gábor a Józsefvárosi Újságnak nemrég arról beszélt, pénteken levelet kapott az egyház az MVM-től, amelyben az állt: 5 napjuk van arra, hogy rendezzék a tartozásaikat. Ha valóban kikapcsolják Iványiékat az ellátásból, akkor se áram, sem pedig gáz nem lesz az intézményekben. Ha ez megtörténne, a Dankó utcai hajléktalankórház működése leáll, a rászorulóknak juttatott napi ezer adag étel sem készülhet el, leáll az óvoda, a főiskola, az itteni hajléktalanellátás, és akkor még csak a budapesti központjukról van szó. 

Országosan 63 olyan helyük a különböző intézményeikben, ahol gáz és villany van, ezek zömében iskolák vagy idősotthonok. Amit most Iványiék hirtelen tenni tudnak, hogy megpróbálnak generátorokat beszerezni, de sajnos országosan ez sem lesz könnyen megoldható. A Dankó utcai központba két gázolajjal működő generátort szeretnének sürgősen beszerezni, ezen dolgoznak éppen. Sajnos ezeknek darabja 6 millió Ft, és a működtetésük sem olcsó, mert folyamatosan menniük kell, napi 140 liter gázolajat fogyasztanak el, ami újabb 3 millió forintnyi költséget jelent havonta.

(Kiemelt képünkön: Iványi Gábor.Fotó: Oltalom Karitatív Egyesület Facebook oldala)