Kezd nagyon kínos lenni az OLAF-jelentés, Lázár titkolja, miről tárgyalt Tiborczcal

2018. február 9., 17:45

Szerző:

Nincs szó bűnszövetkezetről abban a jelentésben, amelyet az Euópai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) készített a 2015-ig Orbán Viktor veje, Tiborcz István résztulajdonában álló Elios Innovatív Zrt. által elnyert közvilágítási pályázatokról – állítja Lázár János.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Hír TV-nek azt mondta a jelentésben az OLAF csak ajánlásokat tesz. Megismételte, hogy a jelentést – amelyet az Orbán-kormány már decemberben megkapott, a 24.hu-nak is sikerült megszereznie –, akkor fogják nyilvánosságra hozni, ha lezárul az Európai Bizottság vizsgálata az ügyben. (A Fidesz annak idején, a 4-es metró ügyében készült OLAF-vizsgálat nyilvánosságra hozatalával nem volt ennyire óvatos – A szerk).

Fotó: Hír TV

Lázár tavaly novemberben bizonyíthatóan találkozott Tiborczcal, de azt nem akarta elárulni, hogy miről beszélgettek.

Ez maradjon a kettőnk titka

– válaszolta az erről szóló kérdésre. A kancelláriaminiszter korábban egyébként azt fejtegette, hogy a sötét erők csupán rontottak rá Tiborczra, hogy az április 8-i parlamenti választásokat befolyásolják. 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.