Autós aluljárót építenek a Puskás Arénába

Az ötvenméteres föld alatti útszakasz célja, hogy a védett személyek, kiemelt vendégek, előadók autós közlekedési útvonala ne keresztezze a látogatókét.

2021. február 23., 17:23

Szerző:

Kétmilliárd forintért építenének alagutat a Puskás Arénába - mondta Facebook-videójában Stummer János jobbikos képviselő a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke. A politikus szerint a testület keddi ülésén már el is fogadták az erről szóló javaslatot. 

A politikus elmondta, hogy annak ellenére tárta a nyilvánosság elé az ügyet, hogy a javaslat titkos minősítéssel került a testület elé. Azt mondta, úgy érzi, nem maradt más választása, mint hogy tájékoztassa a nyilvánosságot, és vállalja a mostani lépésének jogi és politikai következményeit.

"Hétfőn már jeleztem, hogy a bizottság elnökeként nem hagyom jóvá a tervet, és nem hagyom napirendre kerülni a keddi bizottsági ülésen - fogalmazott. Aztán hétfőn délután megjelent az irodámban Halász János, a bizottság fideszes alelnöke, és jelezte, hogy módosítani fognak a napirenden, hogy dönthessünk a keddi ülésen a stadionban tervezett titkos alagútról. Mármint, hogy ők dönthessenek, hiszen a Fidesznek többsége van ebben a bizottságban is. Az ülésen pedig Halász János, Lezsák Sándor, Móring József és Hubay György meg is szavazták ezt a titkosított alagutat a főnöküknek" – mondta Stummer János.

Lapunk megkereste a Miniszterelnökséget, a tárca a Puskás Aréna Facebook-bejegyzését küldte el válaszként. A stadion üzemeltetői kacsának minősítették a hírt, ugyanakkor azt elismerték, hogy a védett személyek, kiemelt vendégek, előadók autós közlekedési útvonalát el akarták különíteni a több tízezres közönség gyalogos útvonalától. 

"A tervezett megoldás egy mindösszesen 50 méter hosszú autós aluljáró. Ahhoz, hogy a rövid aluljárót nemzetbiztonságilag kockázatmentesen lehessen megépíteni, hogy a közönség és a védett személyek biztonsága érdekében semmilyen információ – speciális menekülési lehetőségek, térfigyelők pozíciója stb. – ne kerüljön illetéktelen kezekbe, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága jóváhagyta, hogy a tervezési és kivitelezési munkák egy nemzetbiztonságilag minősített, meghívásos, többszereplős versenyeztetés keretében legyenek pályáztatva. A költségekről a pályáztatás után az építtető köteles beszámolni a Parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának” - írták a posztban.

(Kiemelt kép: Pesti Hírlap archív)

07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.