Karácsony Gergely: Az erős vezető az, aki egyesíti az országot, nem az, aki kettészakítja

Változásra, szelíd forradalomra van szükség.

2021. március 15., 11:24

Szerző:

Karácsony Gergely március 15-i online tartott ünnepi beszédében elmondta, hogy a cél az értelem és az ember, mindig ezt kell szem előtt tartani. A legfontosabb az emberi élet, ezért közös erővel le kell győzni a vírust.

Elmondta, hogy a Lánchíd a nemzeti közóhajnak megfelelően épült, a magyar politikának is közóhajt kell szolgálja.

A közóhaj pedig a béke, a szabadság és az egyetértés. Ebből épül a gyarapodó haza. Ahogy 1848-ban, 1956-ban, majd 1989-ben, úgy ma is ez a közóhaj - mondta.

A közérdeket és a közcélt az utóbbi tíz évben azonban felülírta a magán érdekek és magán célok. Az ország pedig ketté szakadt, az oszd meg és uralkodj régi módszerével kettészakították - mondta.

Ne legyen vidék vagy Budapest. Legyen vidék és Budapest. Arra kell figyelnünk,ami összeköt minket és nem arra, ami elválaszt. A haza közös, mindenkié. Olyan hely, ahol senki nem kérdőjelezheti meg a másik magyarságát. Nem a haza ellensége, aki kritizálja a kormány - mondta.

„Hol sokat beszélnek a hazafiságról, ott keveset tesznek érte” - idézett, majd hozzátette, egyesítő tettekre van szükség.

Széchenyit idézve elmondta, hogy minden baj a kölcsönös bizalmatlanságból ered, ezért a bizalom, a becsület, az együttműködés és együttérzés megerősítésére hívja fel a magyar embereket a főpolgármester.

(Kiemelt képünk: Karácsony Gergely beszéde 2021. március 15-én. Forrás: Karácsony Gergely hivatalos Facebook-oldala)