Karácsony: Harminc trolibuszt vehetne a főváros a Fidesz propagandisták nyolcmilliárdjából

A főpolgármester szerint harminc új trolibuszt vehetne a főváros a Fidesz propagandistáinak juttatott nyolcmilliárdból.

2023. szeptember 20., 20:32

Szerző:

„Nyolcmilliárd forint. 8 000 000 000 forint. Budapest egy évben ennyi pénzből látja el idősgondozási és hajléktalan ellátási feladatait. Ennyi pénzből több mint 30 új trolibuszt vásárolhatnánk. És most kiderült, hogy ennyi pénzt kaptak a Fidesz propagandistái, akik a Fidesz megbízásából, a Fidesz érdekében szakmányban gyártják a lejárató kampányokat, hazudnak és manipulálnak. Nyolcmilliárd forintból” – írja Karácsony Gergely szerdai Facebook-bejegyzésében.

Mint írja:

„Nincs kétségem, ezt a pénzt a kormánypárt juttatja el nekik, és ez a pénz a magyar adófizetők pénze. Aminek lenne helye sok helyen máshol: az egészségügyben, az oktatásban, a kultúrában, ezernyi helyen. De nekik ez a politika, ez a kormányzás, a vég nélküli lejárató kampányok. Ők ilyenek.”

„Sőt, már el is kezdődött. A közpénzözön luxusából csócsálják a jogszerű adománygyűjtést, most éppen egy olyan anyaggal – amelynek állításait a pénzintézetnek majd két éve elküldött dokumentáció is tételesen cáfolja–, de amiben nem elég, hogy az Orbán-kormány rendeletének megfelelő adománygyűjtésre használt láda méretét nem találják el, de még az időgépet is feltalálták. Mással aligha magyarázható, hogy két évvel(!) egy pénztári befizetés után tudni vélik, milyen állapotúak voltak az akkor befizetett bankjegyek. De tudom, sok helyről jelezték már nekem, nem fognak válogatni az eszközeikben a következő hónapokban” – írja a főpolgármester a minapi OTP vádra.

(Kiemelt képünk forrása: Fotó: 168.hu | Pozsonyi Roland)