Karácsony: Chag Hanuka Sameach!

A főpolgármester posztban emlékeztetett, hogy ma gyújátják meg az első gyertyát a hanukai menórán.

2021. november 28., 18:01

Szerző:

Hanuka ünnepének üzenete, hogy mindig van remény, hogy a csoda bármikor megtörténhet. Ma este a zsidó közösségek szerte a világban és Budapesten is meggyújtják ez első gyertyát a hanukai menórán, emlékezve a csodára és nyolc napon át életben tartva a fényt – írta Karácsony Gergely közösségi oldalán.

A főpolgármester posztjában arról írt, hogy szükségünk van a világosságra, ugyanis túl sok jutott mindenkinek a sötétségből, túl sok idő szólt a veszteségekről, félelmekről. „Együtt, a bajban összetartó közösségként mindig jobban láthatjuk a fényt, hiszen megtaláljuk azt egymásban” – írta.

Karácsony hangsúlyozta, hogy a fővárosi közösségnek meghatároz része a zsidó közössége, ezért a Hanuka Budapest ünnepe is. Megemlítette, hogy idén a keresztény advent ünnepe és az első gyertyagyújtás a hanukai menórán egy napra esik.

Karácsony Gergelyt hétfő reggelre meghívta tárgyalni Palkovics László, ahol többek között a közösségi közlekedés 12 milliárd forintos támogatásáról is beszélni fognak.

(Kiemelt kép: 

 

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.