Kósa Lajos: Még el se kezdődött a szavazás, Győrben már veszített az ellenzék

2019. október 10., 12:46

Szerző:

Kósa Lajos szerint lehetett sejteni, hogy az önkormányzati választások kampánya ennyire mélyre jut, ezért nem lepődött meg rajta. A Fidesz alelnöke és az önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke a Hír TV szerda esti műsorában azt nyilatkozta, hogy az elmúlt hetekben botrányt kiváltott felvételeit – a Karácsony Gergely-féle és a kispesti hangfelvételt is – mind az ellenzék hozta nyilvánosságra. A Borkai Zsoltról készült videókat szerinte a DK megrendelésére szivárogtatják, a jobbikosok visszalépésével pedig a Fidesz gyakorlatilag megnyerte a választást Győrben.

– Minden ilyen videót belülről hoztak ki

– jelentette ki. Szerinte ha a botrányokat kiterítik az egész politikai elitre, az nyilván a választók számára is azt üzeni, hogy „húú, micsoda zűrzavaros dolog van itt”.

Arra a kérdésre, hogy ezek szerint a felvételek nyilvánosságra hozásának az a célja, hogy a teljes politikumot besározzák, Kósa azt felelte, hogy ha az ellenzék mindenkit besároz, akkor nem tűnik fel, hogy politikai mondanivaló híján van.

Az ellenzéki összefogásra, visszalépésekre is kitértek.

– Az már elgondolkodtató jel, hogy még el se kezdődött a szavazás, Győrben már veszített az ellenzék, hiszen eleve mínusz hat képviselőhelyről indulnak. Azért hagyták el a koalíciót a győri jobbikosok, mert vállalhatatlan tartják az ellenzék polgármester-jelöltjét, és mélyen felháborította őket az a lejárató kampány, amit a Borkai ellen folytat a DK megrendelésére ez az együttműködés – állapította meg. Hozzátette, hogy szerinte a jobbikosok nyerték meg a nyelvi lelemény versenyt, amikor azt mondták, hogy ez egy „moslék koalíció”. 

Arra a kérdésre, hogy vége van-e Borkai lejáratásának, azt felelte, hogy nem, mert látszik, hogy itt ez egy karakter autodafé, amit az ellenzék rendez, mert azt hiszik, hogy ez Győrben segít nekik.

– Csak az a helyzet, hogy aki mondjuk egy kicsit tud számolni, mínusz hat helyet nem lehet behozni. Eleve, még nem kezdődött el a meccs, már kész. Ez olyan, mintha elkezdődne a focimeccs, aztán az egyik csapatból hat embert kiállítanak. Hát hogy lesz az 90 percig?

– tette fel a kérdést. Közölte, hogy a négy jobbikos lelépésével két kompenzációs helyet is veszítenek a listából, azt nem tudják behozni.

Arra a kérdésre, hogy mire számít a következő napokban, Kósa azt felelte, hogy

le fog ez csengeni.

Megjegyezte, hogy néhány ellenzéki párt tényleg beleáll a földbe, mert az LMP lényegében eltűnik, nem lesznek emberei, a Jobbik pedig szétfoszlik.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.