Deák téri késelés: az anyja szerint Cs. Krisztián kábítószer hatása alatt gyilkolt, barátai szerint viszont rettegtek tőle

2020. május 25., 10:28

Szerző:

A bíróság egy hónapra letartóztatásba helyezte azt a három férfit, akik a megalapozott gyanú szerint péntek hajnalban részt vettek a Deák téri verekedésben, és egyikük két embert halálra késelt. A Fővárosi Törvényszék azt közölte: a gyanúsítottak egzisztenciális és személyi körülményei rendezetlenek, állandó, bejelentett munkahellyel nem rendelkeznek, ketten kábítószerfogyasztók.

Az emberöléssel gyanúsított férfi állandó bejelentett lakcímén nem tartózkodott. Ellene folyamatban lévő más büntetőeljárásokban - ismeretlen helyen való tartózkodása miatt - körözést, illetve elfogatóparancsot bocsátottak ki.

A másik két gyanúsított lakhatási körülményei is bizonytalanok: egyikük nem rendelkezik érvényes lakóhellyel, egy ellenük 2019-ben indult nyomozás adatai alapján pedig, miután a szüleik kirakták őket a lakásukból, egy VI. kerületi albérletben éltek, ahol egyikük 8 napon túl gyógyuló sérülést okozott a főbérlőnek.

Az V. kerületi Deák Ferenc téren hajnali fél négy körül két, fiatalokból álló társaság verekedett össze.

Egy tizennyolc éves férfi a nála lévő késsel két sértettet megszúrt, akik a földre estek. A két megszúrt fiatal - egyikőjük 16, a másik 21 éves - a helyszínen életét vesztette.

 

 

Az egyik gyanúsítottról, Cs. Krisztiánról a barátai elmondták, várható volt, hogy előbb-utóbb börtönbe kerül majd. A Blikk azt írja, a barátok szerint Cs. Krisztián gyerekként rossz körülmények között élt, ám akkor még csendes fiú volt. „Aztán

intézetbe került, de ott még kegyetlenebbé vált. Amikor találkoztunk vele, nem ismertünk rá.

Másfél évig szökésben volt, mire elkapták és visszavitték. Mostanában rettegett tőlük a környék, társaival belekötöttek az élő fába is. Garázdaság és kábítószerezés miatt volt is dolga a rendőrséggel" – írja a lap.

 

 

A Borsnak ezzel szemben Cs. Krisztián édesanyja úgy nyilatkozott: ő nevelte a fiút, intézetben mindössze egy alkalommal volt pár napig egy családi probléma miatt. „Egy normális fiú, aki szereti a családját és rajong a négy testvéréért. Szörnyű tragédia történt, mégpedig a drogozás és az alkohol miatt.

Biztos vagyok benne, hogy Krisztián módosult tudatállapotban tette, amit tett"

– fogalmazott az édesanyja, aki azt is elmondta: fia nem tartott magánál kést, ezért úgy hiszi, azt a kezébe adhatták. 

– Krisztián nem agresszív, ezt elfogultság nélkül mondhatom. Azt is tudom, ha az én gyerekemet ölték volna meg, és a másik oldalon állnék, én is a felelősök megbüntetését követelném

– mondta az anya.

Fiát május 24-én előzetes letartóztatásba helyezték, két másik fiatallal együtt.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.