Jakab Orbánnak: Nem fog megremegni a kezem, ha önt bilincsbe kell verni

Erős szóváltás alakult ki Jakab Péter és Orbán Viktor között.

2021. szeptember 20., 16:26

Szerző:

Már-már megszokott módon éles szóváltás alakult ki a Jobbik elnöke, Jakab Péter és Orbán Viktor miniszterelnök között a parlament első, hétfői őszi ülésszakán. Jakab beszédében elmondta, nagyon súlyos anyagi gondjaik vannak az embereknek: az árak ugyanis már nyugatiak, a bérek viszont még mindig nem. Az ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt sérelmezte, hogy semmibe vette a kormány a családi pótlék emeléséről és az álláskeresési járulék meghosszabbításáról szóló javaslatukat is. Kijelentette, Orbán Viktor tényleg bérből és fizetésből él, a magyar emberek béréből és fizetéséből, írja a Telex.

Jakab Péter ezt követően a Pegasus-botrányt is szóba hozta, amikor azt kérdezte a miniszterelnöktől, hogy miután belenéznek az üzeneteinkbe kémszoftverekkel, nem akarnak-e a hálószobánkba is bejönni. „A Szájer Józsi nem akar bejönni a hálószobánkba?” – tette fel a kérdést Jakab, hozzátéve, hogy nem fog megremegni a keze, amikor bilincsbe kell majd verni Orbán Viktort. Később azt is megjegyezte a miniszterelnöknek, hogy „kéne kérni egy beutalót az elmére, mert a bolondoknak ott a helyük.” Orbán Viktor a súlyos kritikákra így reagált:

„Jakab Péterről mindenki tudja, hogy bohóckodni jár a parlamentbe, a bohócokat pedig nem kell komolyan venni. Bár ő az egyetlen bohóc, aki testőrrel jár.” Orbán szerint Jakabról azt lehet tudni, hogy az az ember, „akit börtönnel fenyeget, azokkal összeáll. Én jól emlékszem, hogy Gyurcsány Ferencet fenyegette börtönnel, most meg a hóna alá jár demokráciát tanulni” – mondta Orbán, nevetve.

(Kiemelt kép: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője felszólal, miután megszavazták büntetését az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 30-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)