Jakab Péter nem zárta ki, hogy új pártot alapít

A Nép Pártján néven hozott létre belső platformot, és egyre több jel utal arra, hogy ebből még új párt is lehet.

2022. augusztus 21., 16:18

Szerző:

„A siker ugyanazon az úton található, mint a bukás, csak egy kicsivel tovább kell menni érte” – ezt írta ki Facebookra Jakab Péter, a Jobbik volt elnöke. Jakab augusztus elején elhagyta a Jobbikot, és szombaton hivatalosan is bejelentette új mozgalmát, a Nép Pártján néven. Noha még nem árulta el Jakab, hogy az új mozgalom önálló párttá válhat-e egy napon, az ATV által megkérdezett elemzők szerint a projekt nem lenne túl sikeres a jelenlegi politikai szituációban.

Jakab pártja szerintük ugyanis csupán tovább osztaná az eddigi fragmentált ellenzéket. A volt elnök és a jelenlegi pártvezető, Gyöngyösi Márton viszonya azonban az elmúlt hetekben látványosan rosszra fordult. Jakab arra utalgatott, hogy Gyöngyösi túl jó kapcsolatot ápol a Fidesszel, míg a jelenlegi pártelnök szerint Jakab Péter összefogás-párti politikai stratégiája tönkretette a Jobbikot.

(Kiemelt kép: Kiemelt kép: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője felszólal, miután megszavazták büntetését az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 30-án. Fotó: MTI | Koszticsák Szilárd)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.