Időjárás: újabb zivatarok és forróság

Figyelmeztetés van érvényben vasárnap éjfélig.

2021. július 18., 06:05

Szerző:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás többfelé záporral, zivatarral, helyenként felhőszakadással. Kezdetben elsősorban a Dunántúlon és az Alföld déli, délkeleti területein kell zivatarokra számítani, napközben már többfelé. A szél főleg a Dunántúlon lesz erős.

Vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 34 fok között alakul, késő estére 19 és 28 fok közé csökken. Az elsődleges veszélyforrás a felhőszakadás lesz, rövid idő alatt 25-30 mm, helyenként akár 50 mm-t meghaladó csapadék is hullhat, emellett néhol kisméretű jég, viharos széllökés is társulhat a zivatarokhoz. Az zivataros időjárás a hétfőre virradó éjszakáig is kitarthat.

 

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.