Kemény tárgyalás vár Orbán Viktorra Berlinben

Berlinben tárgyal Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Olaf Scholz német kancellárral – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A látogatást pénteken a kancellár hivatala is bejelentette Berlinben.

2022. október 7., 13:54

Szerző:

Wolfgang Büchner helyettes kormányszóvivő tájékoztatóján elmondta, hogy Orbán Viktor és Olaf Scholz kormányfők Európa-politikai, bilaterális, gazdaságpolitikai és nemzetközi témákról tárgyal majd, és a középpontban az Oroszország Ukrajna elleni támadó háborújára adott reakció, és az ezzel összefüggő legújabb fejlemények állnak majd.

Hozzátette, hogy az intenzív egyeztetés „valamennyi EU-s és NATO-partnerrel” kiemelt jelentőségű a német kormány számára.

(Kiemelt kép: Olaf Scholz német kancellár sajtótájékoztatót tart, miután megbeszélést folytatott a tartományi kormányok vezetőivel a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedésekről Berlinben 2022. február 16-án. A német szövetségi kormány és a tartományi kormányok megállapodása szerint március 20-ig a legtöbb járványügyi korlátozást megszüntetik. MTI/EPA/ddp pool/Andreas Gora)