Hatalmas polipként fonja magát Magyarország köré Mészáros Lőrinc birodalma

2017. október 13., 20:40

Szerző:

Magyarország 17 megyéjében 125 cége, 21 szállodája és 13 kempingje van Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesternek – derítette ki a Hír TV tényfeltáró műsora, a Célpont. Orbán Viktor barátja, a nemzet gázszerelője 2017-re nőtte ki krőzussá magát. Vagyona mindössze egy év alatt százmilliárd forinttal nőtt. amivel a Magyarország 5. leggazdagabb emberévé lépett elő.

Hogy a felcsúti polgármester cégbirodalma mekkora, azt ékesszólóan illusztrálja a Célpont riportere, Oroszi Babett által készített ábra is, amelynek a tanúsága szerint a Mészáros-cégbirodalom ma polipként fonja magát Magyarország köré,  vállalkozásai az iskolai büféktől az építőiparon, a médián és a mezőgazdaságon át a vízpalackozásig minden területen jelen vannak. Csak A Felcsútot magában foglaló Fejér megyében 21 cég köthető hozzá, a hangulat pedig a Keresztapa világát idézi. – Gratulálok az új üzlethez, biztosan nagy haszonnal fog járni. Őszintén mondom, mert a mi érdekeink nem ütköznek. Na, ezt mondja Don Vito Corleone Mr. Sollozzónak A Keresztapa című filmben, és ezzel én is mindent elmondtam arról, hogy milyen az élet a bicskei kistérségben – mesélte lapunknak júniusban egy névtelenséget kérő forrás.

Mészárost egyébként igencsak megviseli az a hírnév, amelyet az Orbán-közeliség és az oligarchalét jelent. Nemrég Oroszival beszélt minősíthetetlen hangon, korábban pedig kiabálva vágta rá az ajtót egy brit újságíróra.

 

A gödöllői HÉV-vonalán maszturbáló férfi esete napokig lázban tartotta az olvasókat. Kerepes polgármestere, Gyuricza László ultimátumot adott a férfinak: ha nem adja fel magát, a tevékenységéről készült felvételt nyilvánosságra hozza. Kérdés, hogy tett szert a polgármester a felvételre, illetve vajon jogszerűen használta-e fel?