Hamarosan pont kerülhet a Fenyő-gyilkosság és a Hableány-tragédia végére is

Jövő év elején várható ítélet.

2021. október 6., 15:27

Szerző:

A dél-koreai turisták halálát okozó Hableány dunai kishajó katasztrófájának büntetőperében, a Fenyő János megölése miatt Gyárfás Tamás médiavállalkozó és Portik Tamás ellen folyó eljárásban, valamint VV Fanni megölése ügyében is a tervek szerint elsőfokú ítélet lehet a jövő év elején, első felében a Fővárosi Törvényszéken – mondta Szabó József Tamás bíró, a törvényszék szóvivője Budapesten tartott sajtótájékoztatóján szerdán. 

Az MTI arról ír, hogy Szabó szerint az óriási terjedelmű Quaestor-ügyben viszont annak ellenére, hogy minden munkanap tartanak tárgyalást, megjósolhatatlan, hogy mikor lesz ítélet. A szóvivő arra is felhívta a figyelmet, hogy a Fővárosi Törvényszék mintegy félszáz ügyét a Budapest Környéki Törvényszékről kirendelt bírák tárgyalnak, köztük tucatnyi nagy súlyú gazdasági büntetőügyet is. Ezek a tárgyalások a Budapest Környéki Törvényszék épületében lesznek.

Szabó József Tamás megjegyezte: a Fővárosi Törvényszék az ország legleterheltebb bírósága. A kirendelésekre az arányosabb munkateher-elosztás miatt volt szükség, ami az ügyfeleknek is kedvező, hisz így gyorsabban befejeződhetnek az eljárások. Hozzátette: nem szokatlan ez a megoldás, korábban többször előfordult már, hogy fővárosi bírákat rendeltek ki, hogy vidéken segítsenek az ügyek elbírálásában. A Budapest Környéki Törvényszékről kirendelt bírák által tárgyalt ügyek közt van többek között az Árpa Attila ellen kábítószer miatt indult eljárás. A színész, rendező nyilatkozataiban tagadta az ügyészségi vádat.

(Kiemelt kép illusztráció: Justicia Forrás: Shutterstock) 

 

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.