Hadházy Ákos: egy fideszes országgyűlési képviselő fia állhat Hernádkak eltűnt milliói mögött

Az országgyűlési képviselő szerint ez sok mindent megmagyaráz.

2021. augusztus 8., 18:21

Szerző:

Hadházy Ákos szombaton írta meg a Facebookon, hogy egy 28 férőhelyes bölcsődének kellene állnia 191 milliós EU-s támogatásból a református egyházközség beruházásában Hernádkak községben, de annak a bezsebelt pénz ellenére nyoma sincs. A község bölcsődéjének eltűnt millióinak ügye most újabb fejezetéhez érkezett. Hernádkak református lelkésze, Mike Martin a fideszes országgyűlési képviselő, Csöbör Katalin fia, aki egyébként a község alpolgármestere is. Hadházi Ákos vasárnap Facebook-posztjában azt írta, a családi kötelék megmagyarázza, hogy a lelkész miért vett részt Koncz Zsófia kampányába vagy miért írt ki olyan posztot, hogy a VB focimeccsen nem volt semmilyen rasszizmus a melegekkel szemben. 

Az országgyűlési képviselő azt írta, nemrég tudta meg a családi köteléket, és rögtön kitisztult előtte a kép. Csöbör Katalin fia, a lelkész, ugyanis annak a gyülekezetnek a tagja, amelyik 190 milliók kapott egy mini bölcsődére, amiből 98 milliót már két éve kifizettek, de bölcsőde még sehol és ahol párhuzamosan 50+40 milliót kapott a kis gyülekezet családi védőhálóra és közösségteremtésre. Hadházy Ákos a családi kötelék megismerése után hangsúlyozta: sokkal komolyabban fogja nézni a fenti két projektet, amit szerinte többnyire a bullshit generátorral szoktak megtölteni, erre pedig Hernádkakon is megvan a gyanú.

Hadházy Ákos a projektek leírását is megvizsgálta, és szinte semmit nem valósítottak meg a pályázati pénzekből. Nyoma sincs azoknak a tréningeknek, amik  a fiatalok családi életre való felkészítése céljából készültek volna, emellett párkapcsolati, házassági tanácsadás, valamint önismereti tréning is lebonyolítása is elmaradt. „Nos, a gyülekezet honlapján semmi ilyennek nincs nyoma, bár itt -szemben sok kamu egyesülettel- legalább volt néhány rendezvény” – írta a politikus, hozzátéve: a településen többek között két templomkert fesztivált is tartottak, ahova Kasza Tibort is egyszer meghívták sztárvendégnek, de ezek korántsem fedik a 90 millió forintot. 

Az országgyűlési képviselő vasárnapi leleplező posztjában azt írta, nyilván jót tesz a választási esélyeknek, hogy a lelkész alpolgármester a községben, mert olyan rendezvényeket tartottak meg a településen, amit máshol önkormányzati pénzből finanszíroznak, azt Hernádkakon EU-s pénzből oldanak meg. „A fentiek miatt hivatalosan is kérni fogom a “családi védőháló” és a “civil közösségteremtés” programok kifizetésének listáját. Az egész történet viszont már így is nagyon sok mindent megmutat az EU pénzek felhasználásáról a falvainkban” – írta posztjában Hadházy Ákos.

(Kiemelt kép: Fotó: 168.hu | Dimény András)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.