Imázsfilmet forgattak Varga Judit igazságügyi miniszterről, aki kemény intézkedéseket ígér a győri családi gyilkosság miatt

2020. január 6., 21:13

Szerző:

Imázsfilmet forgattak az igazságügyi tárca vezetőjéről a Kossuth Lajos téren, amelyben bejelentette, milyen szigorításokat terveznek bevezetni azután, hogy egy feltételesen szabadlábra helyezett 35 éves győri férfi – aki korábban kalapáccsal támadt alvó feleségére – december közepén megölte a fiát és a nevelt lányát, majd magával is végzett - számolt be a hvg.hu.

Varga Judit már korábban közölte, kivizsgáltatja, hogy miért nem látták a szakértők veszélyesnek a férfit; a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamarához fordult emiatt.

A tárcavezető a videójában elmondta, hogy mélyen megrázták a közelmúlt tragikus hírei, s hogy édesanyaként és nőként együtt érez a fájdalmat elszenvedőkkel. Majd közölte:

  • igazságügyi miniszterként az erőszakkal szembeni zéró tolerancia jegyében fogok eljárni;
  • aki más életére tör, azt ne lehessen feltételes szabadságra bocsátani! Ennek érdekében tavasszal szigorítják a feltételes szabadságra bocsátás szabályait;
  • meg kell vizsgálni, hogy a bíróságok megfelelő szigorral lépnek-e fel az élet elleni bűncselekmények esetében;
  • a bírói joggyakorlat felülvizsgálatát kezdeményezik a szülői felügyelet és kapcsolattartás, valamint a gyermekelhelyezés szempontjából;
  • mindezekkel összefüggésben a gyermekvédelmi jelzőrendszer működését is felül kell vizsgálni;
  • megduplázzák az Áldozatsegítő Központok kapacitásait, amire idén 600 millió forintot költenek.

A konkrét bejelentések ellenére a videó hangulata, zenei aláfestése és vágása alapján inkább Varga Judit politikai "eladhatóságát" célozza meg.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.