Falus: Négy várandós nő van lélegeztetőgépen a Semmelweis Egyetemen

Húsznál több covidos kismamát ápolnak, két császármetszést is elvégeztek már, hogy mentsék a magzat és az anya életét – mondta a korábbi országos tiszti főorvos. 

2021. március 20., 19:45

Szerző:

Legalább 20 várandós nő kap oxigént, és legalább négyen vannak lélegeztetőgépen, két császármetszést pedig már biztosan elvégeztek a budapesti Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján, hogy mentsék a magzat és az anya életét – nyilatkozta az ATV Híradónak Falus Ferenc.

A volt országos tiszti főorvos elmonda, az átcsoportosítások után az Üllői úti Klinikán ápolják a covidos kismamákat. Arról is beszélt, hogy a várandósokat az új mutáns vírusok jobban támadják, ezért fontos lenne a kismamák védelme és beoltása, ahogy azt például Izraelben teszik a Pfizer vakcinájával. Az ATV Híradója kereste a Semmelweis Egyetemet is, ahol későbbre ígértek tájékoztatást.

(Kiemelt képünk illusztráció. Védőfelszerelést viselő orvosok a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020. december 8-án. Fotó: MTI | Balogh Zoltán)