Észre sem vesszük őket, pedig… - takarítás járvány idején

Az egészségügyi intézményekben az orvosok, az ápolók és az egyetemi hallgatók mellett a takarítók is naponta teszik ki magukat a fertőzésveszélynek. Dimény András képriportja.

2021. március 27., 08:14

Szerző:

Szűcs Erzsébet 2008 óta foglalkozik takarítással, jelenleg a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálatnál dolgozik, a Pedanto Kft. takarítócég munkatársaként. "Mint minden munkaterületen, úgy a takarításban is van felelősség, különösen a koronavírus idején" - mondta a 168.hu-nak. 

 
 
Fotó: 168.hu | Dimény András
 
 

 A Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat fizikoterápiás osztályán jártunk.

 
 
Fotó: 168.hu | Dimény András
 
 

"Betegséggel és halállal találkozunk nap mint nap. Egészségügyi intézményben dolgozni olyan munka, ahol meg kell tanulni nem túlagyalni, amit látunk. Van egy feladatunk, és meg kell csinálnunk. A lehető legjobban" - mondta Szűcs Erzsébet.

 
 

Fotó: 168.hu | Dimény András

 

"Az emberek természetesnek veszik, hogy tisztaság van körülöttük. Lesajnált szakma ez, pedig van, aki szívvel lélekkel csinálja. A covid első hulláma alatt viszont úgy éreztük, hálásabbak a munkánkért" - mondta Szűcs Erzsébet.

 
 

Fotó: 168.hu | Dimény András

 

A Terézvárosi Egészségügyi Szolgálatnál is találkoztak koronavírusos megbetegedéssel. "Régóta dolgozom az egészségügyben, sok fertőzéses esettel találkoztam a járvány előtt is. Az első covid beteg utáni takarításomnál mégis összeszorult a gyomrom" - mondta Szűcs Erzsébet.

 
 

Fotó: 168.hu | Dimény András

 

"Kicsit nehezebb volt, mikor az egészségügyi dolgozók közül betegedett meg valaki. Az orvosok és az ápolók a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálatnál kollégái a takarítóknak. Egy munkatárs szobájába bemenni, és azt fertőtleníteni nagyon más, lelkileg megterhelőbb volt" - mondta Szűcs Erzsébet.

 
 

Fotó: 168.hu | Dimény András

 

 "Persze, mi is félünk attól, hogy elkapjuk a vírust. Szerencsére túl vagyunk az oltáson, azóta nagyobb biztonságban érezzük magunkat" - mondta Szűcs Erzsébet.

(Kiemelt kép: 168.hu | Dimény András)