Erre vigyázzon hétfőn

Újabb szintet lép a trópusi forróság, akár negyed óra alatt leéghetünk a napon.

2021. június 21., 05:36

Szerző:

Folytatódik a kutyameleg, akár 37 fok is lehet hétfőn napközben. Továbbra is másodfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére.

Az ország többi területére – a keleti országrészben – a hőség miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területen 25 fok feletti napi középhőmérséklet várható.

A dél-alföldi terület kissé szerencsésebb lehet időjárás tekintetében, ahol késő délután akár egy kósza zápor is enyhítheti a forróságot.

(Kiemelt képünk: 168.hu)

 

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.