Elsőbbséget kérnek a mentősök a benzinkutakon

Mindenképpen engedjük őket előre.

2022. március 11., 11:07

Szerző:

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) arra hívta fel a figyelmet a lakosság számára, hogy a benzinkutakon kialakult helyzetre tekintettel fordítsanak kiemelt figyelmet a mentőautókra, és segítsék őket a soron kívüli tankolás lehetőségére – közölte a szervezet Facebookon.

Bejegyzésükben megindokolták, hogy a mentők hosszabb ideig történő várakozása a benzinkutakon veszélyeztetheti a mentőellátás folyamatosságának biztonságát.

(Kiemelt kép: Az újonnan beszerzett negyven mentőautó az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Markó utcai központjában 2019. november 25-én. Idén és jövőre összesen 254 mentőautót cserélnek le, közel 10 milliárd forint értékben. MTI/Mónus Márton)

 

 

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.