Elköszönt a Hír TV elnöke a csatorna munkatársaitól

2018. július 25., 15:20

Szerző:

Elköszönt a Hír Tv munkatársaitól Fonyó Károly, aki az elmúlt három és fél évben vezette a csatornát – értesült a 24.hu.

Fonyót Simicska Lajos nevezte ki a Hír Tv élére, aki 2015-ben veszett össze kibékíthetetlenül Orbán Viktor miniszterelnökkel. Egyelőre nem tudni, mi lesz a csatorna sorsa, erről Fonyó sem mondott semmit a munkatársaknak, akik továbbra is bizonytalanságban dolgoznak.

Azt viszont a Zoom.hu-nak megerősítette, hogy elköszönt a csatornától.

– Új tulajdonos van, nem is gondoltam, hogy maradnom kellene, ezért távozom, ezt pedig közöltem a kollégákkal, és megköszöntem a jó hangulatú, jó csapatnak azt a tisztességes munkát, amit az elmúlt három és fél évben tapasztaltam

– mondta a volt vezető.

Fonyó hozzátette, hogy egy régi Hír TV-s, Pauwlik László lesz a vezérigazgató, és kijelentette, hogy nem fog megszűnni a csatorna.

Amint arról mi is beszámoltunk, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tegnap jóváhagyta, hogy a Simicska tulajdonában álló üzleti érdekeltségeket Nyerges Zsolt vegye át. Állítólag csaknem 60 cégből áll a csomag, amit Nyerges átvesz. A G7 értesülései szerint Nyerges Zsolt csak parkolópálya, a következő lépésben minden megy Mészáros Lőrinchez.

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.