Elindult a TEK a belváros felé

2018. december 12., 17:56

Szerző:

A Terrorelhárítási Központ páncélozott csapatszállító járművei négy óra körül elindultak a belváros felé – írja az Index olvasói fotók alapján.

A fényképek a TEK központjához közel, a Hungária körút és a Kerepesi út kereszteződésében készültek. Egy másik olvasó később a Podmaniczky utcában látta a konvojt, amely a Parlament felé haladt.

Ma a parlamentben az ellenzék hangosan tiltakozva próbálta szabotálni a rabszolgatörvény néven elhíresül törvénymódosítás megszavazását. A fideszes parlamenti többség mégis szabályokat szegve megszavazta a módosítást.

Ezután a Kossuth téren tüntetés kezdődött, a Jobbik a Lánchíd blokkolása után 50-100 emberrel a Budai Várba vonult. Közben tiltakozók lezárták a Margit hidat, majd az egyre nagyobbra növekvő tömeg az Oktogon felé indult.

Élő közvetítésünket itt nézhetik.

A Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 vármegyéből 19 kézbesítő adott át petíciót a vállalat vezérigazgatójának, amelyben érdemi tárgyalást, elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek; a benyújtott petíciót a Magyar Posta vezérigazgatója átvette – közölte a Postás Szakszervezet csütörtökön.