Elárulták, mitől szabadítanak meg minket jövőre

Bár még messze van 2023, Koncz Zsófia, fideszes országgyűlési képviselő posztjából kiderül, hány hosszú hétvégére számíthatunk, és hány szombaton kell dolgoznunk jövőre. Jó hírek következnek.

2022. június 3., 11:46

Szerző:

„A hosszú hétvégék kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy több időt tudjunk szeretteinkkel tölteni és felfedezzük Magyarország szép helyeit. Jövőre is számos alkalom ígérkezik erre, hiszen kétszer – húsvétkor és karácsonykor – lesz 4 napos a hétvége. Ezen felül négyszer tölthetünk majd 3 napot pihenéssel, kikapcsolódással: május 1-én, pünkösdkor, október 23-án, és az újévkor is egy-egy hétfővel bővülnek majd a hétvégi szabadnapok.”

olvasható Koncz Zsófia Facebook-posztjában. 

A képviselő ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a minisztérium (jelen esetben a Technológiai és Ipari Minisztérium – a szerk.) állapítja meg a munkanapok rendjét, vagyis azt, hogy az esetlegesen keddre vagy csütörtökre eső ünnepnapok és a hétvége között kiadott szabadnapokat melyik szombaton dolgozzuk le.

„Jó hír, hogy 2023-ban egyetlen ilyen, egynapos ledolgozós hétvége sem lesz. Ennek fényében kívánok napsütéses, szép hosszú hétvégét Önöknek!”

– írja posztjában a minisztérium államtitkára.

(Fürdőzők a Római strandfürdőben 2021. június 29-én. A tartós hőség veszélye miatt több megyére harmadfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. MTI/Balogh Zoltán)

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta George Friedman magyar származású, nemzetközileg elismert amerikai geopolitikai stratégát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.