Egy kislánynak adott interjút Orbán Viktor

Poli Julietta egy koncerten, a Zeneakadémián csípte el a miniszterelnököt. 

2021. augusztus 18., 15:59

Szerző:

A kislány angolul és magyarul is kérdezi a magyar kormányfőt. Az Instagrammon közzétett videóból megtudhatjuk, hogy Orbán Viktor kormányfő nem miniszterelnök, hanem profi futballista akart lenni. Poli Juliettának azt is elmondta Orbán Viktor, hogy azért nem lett végül focista, mert nem volt hozzá elég tehetsége. 

A miniszterelnök szerint ahhoz, hogy valaki jó kormányfő legyen a legfontosabb tulajdonság a vezetés képessége. Orbán Viktor elmondja a videóban, hogy csak bizonyos utak irányából válhat az ember jó vezetője. Úgy véli ez a gazdaság, a jog és a teológia területére érvényes. Orbán Viktor szerint a jó vezető az, aki a sok ember akaratát tudja összefogni egyetlen akarattá. A miniszterelnök úgy látja, hogy a fiatalok a közgazdasági, a jogi vagy a teológiai tanulmányok révén juthatnak el oda, ahol ő van. 

Poli Julietta kérdésére miszerint, melyik a legjobb magyar egyetem a miniszterelnök azt válaszolta: sok jó van, de egyik sem világszínvonalú. A kormányfő meg is említette, hogy rangsorban az állatorvosi vezet. Hozzátette, hogy sokat kell még azon dolgozzanak, hogy a magyar egyetemek színvonala javuljon. 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Batta András rektor, kormánybiztos a megújult Zeneakadémia megnyitója előtt 2013. október 22-én. Fotó: Illyés Tibor / MTI)