Egy hét alatt több ezer új rendszámot adtak ki

Továbbá azt is közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium, hogy mi volt az utolsó három betű, három számos rendszám.

2022. július 9., 10:24

Szerző:

Július elseje óta lehet kapni a négy betűs, három számos rendszámokat az újonnan forgalomba helyezett autókra. Ezidő alatt pedig 8338 darab talált gazdára – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebookon.

Ebből 6500 új rendszámot személyautókra szereltek fel. Valamint csaknem 500 „zöldrendszámos” belőlük. Egy hét alatt ugyanúgy közel félezer egyedi vagy egyénileg kiválasztott hatósági jelzérse érkezett igény, amelyekből 400-at már ki is adtak.

A TIM kalkulációja szerint ha egy teljes évig ebben az ütemben fogynának a rendszámtáblák, több mint 430 ezer kelne el belőlük. Tavaly 313 ezer, tavalyelőtt 316 ezer gépjárművet helyeztek először forgalomba Magyarországon.

Továbbá kiderült, hogy az utolsó „régi” rendszám a THW-647 volt.

(Kiemelt kép: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (j) átadja az első új formátumú rendszámot Vitézy Dávidnak, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkárának (b) Budapesten, a Clark Ádám téri 0 kilométerkőnél 2022. július 2-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.