Drogterjesztő bandát fogtak Szegeden

A nyomozók több mint öt kiló kábítószert vontak ki a forgalomból.

2021. március 6., 08:45

Szerző:

Nyolc helyszínen három terjesztőt, öt fogyasztót, és több mint öt kiló kábítószert találtak a rendőrök egy rajtaütés során Csongrád megyében. A rendőrség által beszerzett információk alapján összehangolt akciót hajtott végre Szegeden, Deszken és Tiszaszigeten még a hét közepén. Az egyik szegedi benzinkút parkolójában éppen a drogüzlet lebonyolítása pillanatában csaptak le a helyi dílerekre, majd összesen nyolc lakásban tartottak kutatást. A helyszíneken talált kábítószergyanús növényi törmelék összességében 4,5 kilogrammot, míg a lefoglalt kábítószergyanús fehér por 600 grammot nyomott.

A 40 éves N. Gézát és a szintén 40 éves feleségét, N. Sz. Szilviát, valamint 41 éves társukat, H. Péter Józsefet azzal gyanúsítják a nyomozók, hogy 2020 ősze óta több alkalommal árusítottak kábítószert szegedi, deszki és tiszaszigeti fogyasztóknak. Őket bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként, míg öt huszonéves fiatalt kábítószer birtoklása miatt.

A kutatások során hatmillió forint készpénzt, ékszereket és gépkocsit is lefoglaltak a nyomozók. Mivel felmerült a gyanú, hogy a házaspár saját fiatalkorú gyermekének is adott a kábítószerből, ezért őket kiskorú veszélyeztetésével is meggyanúsították.

A terjesztőket bűnügyi őrizetbe vették, kezdeményezték letartóztatásukat. A drogfogyasztással gyanúsított fiatalok szabadlábon védekezhetnek.

(Kiemelt képünk forrása: Police.hu)