Döntött az ELTE hogyan folyatja tovább az oktatást

Döntésük február 28-án lép életbe.

2022. február 19., 16:37

Szerző:

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 2022. február 28-tól jelenléti munkarenddel folytatja a 2021/2022-es tanév tavaszi félévét – közölte az Egyetem honlapján.

Az ELTE még január végén döntött úgy, hogy a koronavírus-fertőzöttek magas száma miatt online kezdi a tanévet, majd a szorgalmi időszak első három hete után dönt arról, hogy milyen formában folytatódjon a szemeszter.

Az ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testület döntése alapján február 28-tól a félév jelenléti munkarendben folytatódik.

A jelenléti oktatás főszabályától egyes kurzusok tekintetében a dékán eltérhet. A külső szakmai gyakorlaton való részvételre továbbra is a gyakorlóhely szabályai vonatkoznak. A kollégiumok a szokásos rendben működnek. A konferenciák és egyéb rendezvények a hatályos szabályok szerint megtarthatóak. Az Egyetem épületeiben, létesítményeiben továbbra is mindenki számára kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése.

Az Egyetem kéri, hogy a jövőben is csak egészséges személyek látogassák az intézményt, és ismételten felhívja a figyelmet az alapvető egészségügyi szabályok betartására.

 

(Kiemelt kép: Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Természettudományi Karának (ELTE TTK) épülettömbje a Pázmány Péter sétányon, a főváros XI. kerületében. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.