Donáth Anna: 2019 az ellenállás éve lesz, legyetek dühösek, jogotok van hozzá!

2018. december 21., 22:43

Szerző:

Ma újra tüntettek Budapesten a rabszolgatörvény és az Orbán-kormány politikája ellen, a várbeli demonstráció első felszólalója pedig Donáth Anna a Momentum Mozgalom alelnöke volt. – Elképesztő látni, hogy karácsony előtt ennyi ember itt van - mondta, majd hozzátette, van miről beszélnünk, és lesz miről beszélnünk az asztalok mellett is. Szerinte az ellenállás sikeres, mert Budapesten túlnőtt, országosra duzzadt, sőt, Európa-szerte hangoztatják az öt pontot azok a magyarok, akik elhagyták az országot. - Ilyet nagyon régen nem látott ez az ország, sőt, a kormány talán sosem látott ilyet - mondta a politikus.

Donáth Anna Fekete-Győr András pártelnökkel a Kossuth téren
Fotó: Merész Márton

Elmondta, hogy közös siker az is, hogy hiába nem számol be a közmédiának csúfolt média, egy ország skandálja együtt az öt pontos követeléseket. Donáth a tömeggel együtt újra fel is olvasta őket.

- Nap mint nap összemosolygunk egy autó felett, amikor meglátunk egy O1G-t, összekovácsolt minket ez a kormány - sorolta tovább a sikereket Donáth, aki felszólított mindenkit arra, hogy senki ne hagyja a hazugságok terjedését.

- 2019 az ellenállás éve lesz - ígérte.

Donáth Anna volt az, akit múlt csütörtökön rendőrök tepertek a földre és állítottak elő egy partikellék, egy füstbombának nevezett füstképző meggyújtásáért a Kossuth téren.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.