Botka László nagyon keményen beleszállt Szita Károlyba

2017. december 20., 09:57

Szerző:

Szita Károlyt kritizálva, a kaposvári polgármester ügynökmúltjára is utalva húzott párhuzamot Botka László a mai történések és a múlt között. A szegedi polgármester a Facebookon törte meg a csendet és osztotta ki a migránsozó, civilek ellen uszító Szita Károlyt.

A posztból következik, hogy Botka László aligha lesz részese egy Szita Károly által kezdeményezett polgármesteri összefogásnak a civilek ellen.

A kaposvári polgármestert érintő ügynökvád 2005-ben látott napvilágot, amikor az Index egyik fórumozója kijelentette, hogy Szita Károly valójában Karakus Péter fedőnéven ügynök volt a III/II-es ügyosztályon. Ezután a Nemzetbiztonsági Hivatal átadta a Történeti Hivatalnak Krakus Péter hálózati személy dossziéját, és az, az ügynökazonosítást szolgáló úgynevezett 6-os karton is nyilvánosságra került, amely szerint Krakus Péter és Szita Károly azonos személy. A kaposvári polgármester azonban tagadta, hogy ő lenne Krakus Péter.

Annak idején Ungváry Krisztián történész a Népszabadságban megjelenő elemzésében leírta, hogy javaslata ellenére Szita nem tett feljelentést ismeretlen elkövető ellen, aki a Nemzetbiztonsági Hivatalban meghamisította volna a rá vonatkozó dokumentumokat, és nem szólította fel Krakus Péter tartótisztjeit sem arra, hogy jogi érvényű nyilatkozatot tegyenek arról, hogy Krakus és Szita nem azonos. Szita pártját, a Fideszt lényegében hidegen hagyta az ügy.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.