19:00 - 20:00

JÖN: Halló, itt vagyok!

Szilágyi János műsora

Botka László nagyon keményen beleszállt Szita Károlyba

2017. december 20., 09:57

Szerző:

Szita Károlyt kritizálva, a kaposvári polgármester ügynökmúltjára is utalva húzott párhuzamot Botka László a mai történések és a múlt között. A szegedi polgármester a Facebookon törte meg a csendet és osztotta ki a migránsozó, civilek ellen uszító Szita Károlyt.

A posztból következik, hogy Botka László aligha lesz részese egy Szita Károly által kezdeményezett polgármesteri összefogásnak a civilek ellen.

A kaposvári polgármestert érintő ügynökvád 2005-ben látott napvilágot, amikor az Index egyik fórumozója kijelentette, hogy Szita Károly valójában Karakus Péter fedőnéven ügynök volt a III/II-es ügyosztályon. Ezután a Nemzetbiztonsági Hivatal átadta a Történeti Hivatalnak Krakus Péter hálózati személy dossziéját, és az, az ügynökazonosítást szolgáló úgynevezett 6-os karton is nyilvánosságra került, amely szerint Krakus Péter és Szita Károly azonos személy. A kaposvári polgármester azonban tagadta, hogy ő lenne Krakus Péter.

Annak idején Ungváry Krisztián történész a Népszabadságban megjelenő elemzésében leírta, hogy javaslata ellenére Szita nem tett feljelentést ismeretlen elkövető ellen, aki a Nemzetbiztonsági Hivatalban meghamisította volna a rá vonatkozó dokumentumokat, és nem szólította fel Krakus Péter tartótisztjeit sem arra, hogy jogi érvényű nyilatkozatot tegyenek arról, hogy Krakus és Szita nem azonos. Szita pártját, a Fideszt lényegében hidegen hagyta az ügy.