Boross Péter szerint tűrhetetlen, hogy lenge öltözetű turisták bármikor megbámulhatják a Szent Koronát

Nem kellene látogatni! – fakadt ki.

2019. január 9., 10:18

Szerző:

Boross Péter szerint az Országház Kupolacsarnokában a Szent Korona nem kapja meg azt a tiszteletet, amely évszázadokon keresztül bevésődött a generációkba. Jó döntésnek tartja, hogy a magyar államiság jelképét elhozták a Nemzeti Múzeumból, de szerinte a mostaninál méltóbb elhelyezést igényelne a tekintélye és kisugárzása miatt.. A volt miniszterelnököt „a látogatási metodika”  zavarja, vagyis hogy a kupolacsarnokban turistacsoportok sereglenek a Szent Korona elé, amelyet bárki oda nem illő öltözékben nézhet meg.

– Fiatalemberek egy gatyában és fiatal nők lenge öltözetben, fedetlen keblekkel is odamehetnek,

Ennél méltóbb körülményeket kellene teremteni – mondta Boross Péter az ATV-nek. A kérdésre, hogy ezek szerint szigorítani kellene a látogatás rendjén, vagy a megfelelő öltözetet előírni, a volt miniszterelnök úgy reagált:

– Nem kellene látogatni! Legfeljebb évenként, időnként megmutatni. 

Az ATV arról kérdezte Boross Pétert – és másokat – hogy jó megoldásnak tartaná-e a Szent Korona Várba költöztetését, de a volt miniszterelnök álláspontja nem derült ki. L Simon László, aki egyszer már bedobta az ötletet, most nem tartja aktuálisnak a kérdést, Náray-Szabó Gábor, a Professzorok Batthyány Körének elnöke szerint a korona jó helyen van az Országházban.