8000 forint bírságra számíthatnak azok, akik novembertől nem hordanak maszkot a BKK és MÁV járatain

November 1-jétől kötelező a maszkviselés a BKK, a MÁV-Volán-csoport járművein, állomásain és megállóhelyein.

2021. október 29., 16:45

Szerző:

November 1-jétől kötelező a maszkviselés a MÁV–Volán-csoport járművein, állomásain és megállóhelyein – közölte a MÁV Zrt. Továbbá kötelező lesz a maszkviselés a BKK járművein is – írja az MTI. 

Csütörtök délelőtt ismét Kormányinfót tartott Gulyás Gergely miniszter, mely során bejelentette: a kormány intézkedéseket vezet be az emelkedő fertőzöttszám és halálesetek száma miatt. Gulyás Gergely bejelentette, hogy november elsejétől visszahozzák a kötelező maszkviselést a közösségi közlekedési eszközökön.

Kollégáink folyamatosan ellenőrzik a maszkviseléssel kapcsolatos szabályok betartását, és kizárhatják az utazásból mindazokat, akik nem tesznek eleget kötelezettségüknek, és akár 8000 forintos helyszíni pótdíjat is kiszabhatnak rájuk – írja a BKK oldalán, csakúgy, mint a MÁV. A szabályszegő utasra, ha a felszólítás ellenére sem hajlandó együttműködni, 8000 forintos pótdíjat szabhatnak ki a MÁV-HÉV és a Volánbusz járatain, területein.

November 1-jétől pedig kötelező a maszkviselés a MÁV–Volán-csoport járművein, állomásain és megállóhelyein is – közölte a MÁV Zrt. A közleményben azt írták, hogy a kormány döntésének megfelelően újra maszkhordási kötelezettség lép életbe a társaságnál. November 1-jétől a járműveken, a MÁV, a MÁV-HÉV és a Volánbusz állomásainak, megállóinak zárt és nyitott területein egyaránt kötelező az orr és a száj eltakarása maszkkal.

 
Nem kell azonban továbbra se maszkot hordaniuk:
  • a hét évesnél fiatalabbaknak,
  • az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal,
  • autizmus spektrumzavarral élőknek.
A közlekedési szolgáltatók továbbra is arra kérik utasaikat, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, és a sorban állás és a személyes érintkezések csökkentésének érdekében részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlást – írja az Index.
 
 
(Kiemelt kép: Védőmaszkot viselő utasok egy villamoson a Jászai Mari téren. A BKK járataira csak sállal, kendővel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszállni a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. Fotó: MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.