Birtokvédelmi eljárás indult a székházban lévő képviselők ellen

2018. december 17., 13:09

Szerző:

Papp Dániel vezérigazgató kérésére birtokvédelmi eljárást indított Kiss Anita Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának jegyzője az MTVA székházában lévő képviselők miatt. Levelében arra kérte a jegyzőt, állítsa helyre az eredeti birtokállapotot és szüntesse meg „Kunhalmi Ágnes és társai rendbontását”, mert szerinte a demonstráció résztvevői zaklatják az MTVA munkatársait.

Nem szégyelli magát? – kérdezték tőle a képviselők, de a a jegyző erre azt válaszolta, ő csak a munkáját végzi. A képviselők azt is kérdezték, hogy lehetséges, hogy őt beengedték, de Hadházy Ákost és Szél Bernadettet kidobták az épületből.

A jegyző a birtokvitával összefüggő iratotokat ellenőrzi és helyszíni szemlét végez, fényképet, hangfelvételt készít –sorolta a feladatait Kiss Anita. Ha a körülmények indokolják, a jegyző a rendőrség közreműködését kérheti – közölte, mire a képviselők hangos nevetésben törtek ki, hogy talán végre, bemehet hozzájuk egy rendőr.

A jegyző a képviselők minden kérdésére annyit válaszolt, hogy ő csak a munkáját végzi.

Harangozó Tamás a Facebook-közvetítésben feltette a kérdést: érdekelne, hogy egy átlag állampolgár ilyen bejelentése esetén, ugyanilyen gyorsan érkezik-e ki a jegyző? Hozzátette, nem tudnak birtokháborítást elkövetni, mivel egy közintézményben vannak országgyűlési képviselőként.

A jegyzőkönyvben elmondta, hogy a biztonsági őrök több képviselőre, köztük Varju Lászlóra és Kunhalmi Ágnesre is rátámadtak, ami hivatalos személy ellen elkövetett erőszaknak minősül.

A jegyzőkönyv felvétele után a jegyző és kísérete távozott.