Betiltották a drónozást a mai gigatüntetés feletti légtérre

2018. április 14., 10:34

Szerző:

Április 14.14:00 és április 15. 04:00 UTC között a képen látható piros körön belül GND-2000' AMSL magasságig légtér korlátozás lesz érvényben. A légteret csak a kutató-mentő, a rendőrségi, valamint a légimentő légijárművek vehetik igénybe – írta ki a Légtér a Facebook-oldalán.

Mindez aligha jelenthet mást, mint hogy a hatóságok betiltották a drónok reptetését akár a sajtónak, akár a szervezőknek a mai tüntetés idejére.

Minden korábbinál nagyobbnak tűnik a készültség, a rendőrség már megszállta az Operaház és a Kossuth tér környékét, a kormány pedig erőszakkal riogat és sorosozással uszít a demonstrálók ellen.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.