Beköszöntött az ősz, nem lesz ma 20 fok sem

Hűvös hajnalokkal és felhős napokra számíthatunk. 

2021. szeptember 20., 06:31

Szerző:

Igazi őszi idővel kell számolnunk az elkövetkező napokban. Gyenge hidegfronti hatás terhelheti a szervezetünket. Hétfőn sok felhő lesz felettünk, a Dunántúlon és az Alföld déli felén több helyen kialakulhat eső, zápor, délnyugaton néhol akár zivatar is, majd a kora esti órákra már mindenhol megszűnhet a csapadék. Az északias szelet többfelé kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. Hajnalban 5-13, délután 13-19 fok valószínű, csapadékos tájakon viszotn marad a hűvösebb idő – olvashatjuk az Időkép jelentésében. 

Kedden reggel néhol pára- és ködfoltok előfordulhatnak, de napközben napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, számottevő csapadék nem várható. Az északias szelet elsősorban a Dunántúlon és északkeleten kísérhetik élénk lökések. Hajnalban általában 6-11 fok várható, de a kevésbé felhős, hidegre hajlamos helyeken 2-5 fok is lehet. A csúcsértékek 14 és 19 fok között alakulnak.

 

(Kiemelt kép: Egy felhős nap, 2014.10.02., fotó: Daria Nepriakhina, Unsplash.)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.