Bejelentés érkezett az ügyészségre a rendkívül jókor bankot váltó Matolcsy-fiúk miatt

2019. május 24., 08:32

Szerző:

Bennfentes kereskedelem gyanúja miatt bejelentés érkezett az ügyészséghez. Matolcsy György jegybankelnök mindkét fia ugyanis nem sokkal azelőtt váltott bankot, hogy a Magyar Nemzeti Bank korlátozó intézkedéseket rendelt el a jegybankelnök unokatestvérének, Szemerey Tamás bankjával szemben. A bejelentő Tényi István azt kérte az ügyészségtől, hogy a tényállás tisztázása érdekében rendeljen el feljelentés-kiegészítést, vizsgálja ki az ügyet, és szükség esetén indítson nyomozást – értesült a 24.hu.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Tavaly decemberben a Matolcsy György által vezetett MNB 7 millió forintban korlátozta az egy bankszámláról felvehető összeget, és felügyeleti biztosokat rendelt ki az NHB-hoz. Néhány hónappal később a bank becsődölt. Az NHB-nál vezetett számlát Matolcsy Máté és Matolcsy Ádám cége is.

Bő egy héttel viszont a korlátozó intézkedések előtt mindkét Matolcsy-fiú egy másik banknál nyitott számlát, ezzel átmenekíthették a pénzüket a bajba került NHB Bankból. A váltást mindketten azzal indokolták később, hogy új bankszámlára volt szükségük, és a Gránit Banktól nagyon kedvező ajánlatot kaptak.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.