Beindul a csodaduó, Lázár lesz a mezőhegyesi ménesbirtok kormánybiztosa, Rogán meg a segítője

2018. szeptember 26., 08:42

Szerző:

Lázár János kormánybiztosként felel a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zártkörűen Működő Részvénytársaság által ellátott állami feladatok koordinálásáért október elsejétől.

Fotó: MTI/Kovács Attila

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint Lázár János lesz a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. az államot megillető tulajdonosi jogok és kötelezettségek gyakorlója. A kormánybiztos tevékenységét Orbán Viktor miniszterelnök irányítja, munkáját pedig a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kormányiroda segíti.

2024. április 26., 11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

2024. április 25., 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.